Praktische informatie

Lapland Kajak Adventure wordt nog leuker met de juiste voorbereiding. Op deze pagina lees je alle informatie die nodig is voor een geslaagd avontuur. Na je boeking ontvang je een uitgebreide paklijst. En heb je wel eens gehoord van must-haves en nice-to-haves? Stelregel bij meerdaagse kajaktrips is dat je de nice-to-haves thuis laat.

Materiaal

Huur van kajak, peddel, zwemvest, waterdichte tassen en waterpomp is inbegrepen bij de reis. De kajak heeft twee luiken om je spullen tijdens de tocht in op te bergen. Op de kajak zelf is ook nog ruimte voor een (waterdichte) tas.

Slapen
Zorg voor een slaapzak met een comfort temperatuur tussen de -5 en 5 graden. Slapen in een hangmat is ook mogelijk, maar dan ben je wel gebonden aan de wat grotere eilanden voor je nachtrust. In het optioneel te huren kampeerpakket zit een 2 of 3 persoonstent en per persoon een comfortabele slaapmat met hoge isolatiewaarde.

Heb je geboekt, dan ontvang je ongeveer 2 maanden voor vertrek een uitgebreide paklijst.

Eten en drinken

Tijdens een meerdaags kajakavontuur wil je voldoende eten meenemen. Bestel je onze foodbox mee met je boeking, dan hoef je je geen zorgen te maken over of je voldoende eten bij hebt. We bieden een vegan en standaard foodbox aan. De vegan foodbox is natuurlijk ook geschikt voor vegetariërs. Bij de foodbox zit ook een waterkoker om je maaltijden te bereiden, twee afsluitbare eetkommen en bestek.. Op zoek naar handige tips voor je voorbereiding op het koken in de wildernis?

Drinken
Tijdens de kajaktrip vaar je op brak en dus niet drinkbaar water. Gelukkig staan er op een aantal eilanden waterpompen of kraantjes waar je water bij vult. Je krijgt een waterzak mee zodat je nooit zonder drinkwater zit. Extra handig: in de foodbox zitten een aantal avondmaaltijden waar je bij de bereiding geen drinkwater voor nodig hebt.

Vissen
Het mooie aan de archipel is dat je geen visvergunning nodig hebt om een hengel uit te werpen. Er zwemt onder anderen zalm, forel, baars en witvis rond. Op diverse eilanden staan grillplaatsen waar je je net gevangen vis klaar kan maken. Deze grillplaatsen hebben we uiteraard voor je op de routekaart gezet, ook lekker om 's avonds een vuurtje op te maken of een maiskolfje te grillen.

En nog wat andere dingen...


Sauna's
Op een aantal eilanden staat een sauna waar je als deelnemer van deze reis gratis gebruik van kan maken. Dus neem je badkleding mee voor een frisse duik na je saunabezoek.


Groepsgrootte
De kajakreis is te boeken vanaf 2 personen. Het is dus ook mogelijk de reis met 3 of meer personen te maken. Wil je alleen op pad? Ook dat kan, maar neem dan eerst even contact met ons op voor je boekt.

Op de eerste en laatste avond van de reis slapen we met alle deelnemers op het basecamp. Tijdens de kajaktrip vaar je de route op eigen tempo. De keuze is aan jou of je in de buurt van andere deelnemers kampeert of juist niet.

Annuleringsverzekering
Boek je de reis met annuleringsverzekering, dan kun je tot 2 maanden voor aanvang van de reis kosteloos annuleren. Annuleer je binnen 2 maanden van aanvang van de reis, dan krijg je ook 100% van je aanbetaling terug in geval van een geldige annuleringsreden.


Huisdieren
Het is niet mogelijk om een huisdier mee te nemen, dit past niet in de kajak.