Bestemming

In Lapland ligt de Bottenviken Archipel, een binnenzee met duizenden eilanden ingesloten tussen Zweden en Finland. Ons basecamp bevindt zich in het noordelijkste deel van deze archipel. De eilanden van de archipel kenmerken zich door zandstranden, kliffen en heel veel groen. Het water in de archipel is brak, niet zoet en niet zout. De nachten zijn magisch met een zon die langzaam onder gaat. Op een aantal eilanden vind je sauna's en grillplekken, wil je wat meer rust dan zijn er veel onbewoonde eilanden te vinden. Ook zijn er naast bessen en paddestoelen onderdelen van de culturele historie te ontdekken, waaronder labyrinten van meer dan 700 jaar oud.


Reis naar Zweeds Lapland

Je kiest zelf hoe je naar je kajakvakantie in Lapland komt. Kom je met het vliegtuig of trein dan verzorgen we een shuttleservice naar het basecamp. Boek je reis zo snel mogelijk. Hoe langer je wacht met boeken, hoe meer je trein- of vliegticket kost.

Vliegtuig
Boek je vlucht naar Luleå Airport. De luchtvaartmaatschappen SAS en Norwegian Airlines vliegen vanaf Amsterdam Schiphol en Brussel naar Luleå. De vluchen zijn met tussenstop op Stockholm Arlanda. De aanbevolen vluchten zijn als volgt. Wacht niet te lang met boeken i.v.m. stijgende prijzen.

Wil je vanaf Brussel vliegen?

Boek dan de volgende vluchten via Brussels Airlines.

wo 7 augustus
9:50 - 12:00 Brussel Zaventem - Stockholm Arlanda (SN2291)
14:05 - 15:20 Stockholm Arlanda - Luleå Airport (SK10)


wo 14 augustus
13:30 - 14:50 Luleå Airport - Stockholm Arlanda (SK9)
17:30 - 19:50 Stockholm Arlanda - Brussel Zaventem (SN2294)


Wil je vanaf Amsterdam Schiphol vliegen?

Boek dan de volgende vluchten via SAS.


wo 7 augustus
11:00- 13:05 Amsterdam Schiphol - Stockholm Arlanda (SK556)
14:05 - 15:20 Stockholm Arlanda - Luleå Airport (SK10)

wo 14 augustus
13:30 - 14:50 Luleå Airport - Stockholm Arlanda (SK9)
16:15 - 18:15 Stockholm Arlanda - Amsterdam Schiphol (SK1555)

Uiteraard ben je vrij om eerder aan te komen in Luleå of later te vertrekken. Hou er wel rekening mee dat de bustransfers op aansluiten op de hierboven genoemde vlucht.

Trein
Met Interrail reis je voordelig en duurzaam naar Lapland. Het duurt wel wat langer dan met het vliegtuig. Afhankelijk van je leeftijd koop je al voor €185 - €246 een Interrail Global Pass voor 4 dagen die je binnen een maand kunt gebruiken, genoeg voor je heen- en terugreis naar Lapland. Op bepaalde trajecten is er een kleine toeslag benodigd. Ook dien je op bepaalde trajecten vooraf te reserveren. Je kunt er voor kiezen om langer over de treinreis te doen en onderweg nog van andere mooie plekken te genieten. Reis je met de trein, dan is je eindhalte Luleå Central. We verzorgen op 7 augustus een bustransfer vanaf het centrum van Luleå naar ons basecamp. Aan het einde van de reis, op 14 augustus brengen we je weer terug naar het centrum van Luleå.

Eigen vervoer
Kom je liever met eigen vervoer? Ook dat is mogelijk. Je parkeert gratis bij het basecamp, dat op ongeveer drie kwartier rijden van Luleå ligt.

De route

Tijdens Lapland Kajak Adventure vaar je een route waarbij je op de mooiste plekjes van de archipel komt. De route is voor iedereen toegankelijk: van beginner tot ervaren rot. De route is naar wens uit te breiden of in te korten. Er zijn geen landtransporten nodig, zoals bij veel kanoreizen wel het geval is.

Op een aantal eilanden waar je langs vaart zijn mooie hikes te maken variërend van 2 tot 6 kilometer. Op onze kaart staan de routes van deze hikes gemarkeerd. Vergeet dus niet je wandelschoenen in te pakken. Ook bij het basecamp is een mooie hike over een gemarkeerde trail te maken van zo'n 8 kilometer.

Op het basecamp krijg je de kaart met kajakroute, uitleg over de mogelijkheden en delen we onze favoriete plekken om te kamperen en hiken.