Vragen over de kajakreis


Zes dagen met een kajak op avontuur. We kunnen ons voorstellen dat je heel benieuwd bent hoe dat allemaal werkt. Passen al je spullen wel in de kajak? Waarom varen we niet met een kano? Hoe werkt het met eten en drinken? En is dit wel iets voor mij? Al deze vragen (en nog veel meer) worden op deze pagina beantwoord. Staat je vraag er niet bij? Stuur ons een mailtje.

1Passen al mijn spullen wel in de kajak?
Er passen stiekem best veel spullen in een kajak. Voor en achter in de kajak is er in het ruim opbergruimte die je vult vanaf de bovenkant via luiken. Het mooie is dat er voor op de kajak ook ruimte is om spullen op te binden. Je krijgt van ons een waterdichte tas mee waar je je spullen in kan doen. Reken er op dat er genoeg plek is voor je kampeerspullen, eten, water en de inhoud van een rugtas van zo'n 35 liter. Dit is ruim voldoende voor 2 setjes kleding naast wat je aan hebt.
2Waarom varen we met een kajak en niet met een kano?
Kajaks zijn wat slanker dan kano's en meer geschikt voor het varen op open water. Kano's zijn minder geschikt in de archipel. Een kajak heeft een aantal voordelen boven een kano. Je zit in een comfortabel stoeltje in plaats van op een bankje. Met een kajak vaar je over het algemeen wat sneller en heb je meer balans. Ook hebben de kajaks droge opbergruimte.
3Wat is handig qua eten tijdens de kajaktocht?
We bieden een foodbox aan zodat je niet hoeft na te denken wat je gedurende de zesdaagse peddeltocht mee moet nemen. Je kunt uiteraard ook voor je eigen eten zorgen. Droogmaaltijden ook wel instantmaaltijden genoemd zijn handig om bij te hebben. Voor de bereiding hoef je alleen gekookt water toe te voegen.
4Is Lapland Kajak Adventure wel iets voor mij?
Voor je eigen veiligheid is het een vereiste dat je minimaal in bezit bent van zwemdiploma A. De reis is voor ieder conditieniveau geschikt, maar het zal je makkelijker af gaan als je 2 à 3 keer per week sport. Wel goed om te weten is dat de maximum capaciteit van de kajak 120kg is (dus je gewicht inclusief kleding en bagage kan niet meer dan 120 kg zijn). We hebben een mooie route gemaakt die naar wens is uit te breiden of in te korten. Je krijgt kaartmateriaal mee tijdens de tocht en kunt onderweg beslissen of je wat meer of minder wil kajakken.
5Wat zit er in de foodbox die ik kan meebestellen?
In de foodbox zitten lekkere droogmaaltijden, lunchgerechten en genoeg spullen voor een lekker ontbijt op je privé-strandje. Ook is er geen gebrek aan voedzame en (verantwoorde) snacks zoals gedroogd fruit, nootjes en chocolade. Zo heb je (net wat meer dan) genoeg eten bij om er een mooie trip van te maken.
6Kan ik de reis alleen boeken?
Kajaks hebben beperkt ruimte voor spullen. Door spullen als tent en kookmateriaal te verdelen over 2 kajaks heb je voldoende ruimte voor je andere spullen. De route leg je af met degene waarmee je je aanmeldt op basis van het kaartmateriaal dat je mee krijgt. Wil je toch in je eentje mee? Daar zijn mogelijkheden voor en die overleggen we graag met je voor je boekt. Stuur ons dus vooral een mailtje als je alleen wil boeken.
7Kan ik onderweg ook vissen?
Ja dat kan. Er is geen visvergunning nodig om te mogen vissen en op diverse eilanden zijn grillplekken waar je je vers gevangen vis kan bereiden. Vissen die je zoal aan de haak kan slaan zijn zalm, forel, baars en witvis.
8Wat is er te vinden in de winkeltjes op de eilanden?
Op een paar eilanden zijn mini winkeltjes te vinden. Meer dan wat snacks, frisdrank en ijsjes zijn hier niet verkrijgbaar.
9Groeit er fruit op de eilanden?
Op de meeste eilanden is in augstus fruit te vinden. We hebben zo'n 10 soorten geteld, waaronder kruipbramen, bosaardbeien en veenbessen. Bosbessen en frambozen kom je waarschijnlijk het meeste tegen. Sterker nog, bosbessen groeien er in overvloed.
10Kan ik spullen achterlaten op het basecamp?
Jazeker! (grote) Rugtassen en backpacks zijn niet handig mee te nemen in je kajak. Deze kun je veilig bij ons achterlaten op het basecamp. Hier kun je ook wat schone kleding in achterlaten voor na je kajakavontuur.
11Bieden jullie een annuleringsverzekering aan?
Jazeker. Deze kun je bijboeken voor 65 euro. Bekijk in artikel 6 van de algemene voorwaarden hoe het werkt.

Meer weten over de reis? Bekijk meer informatie over het gebied van de kajakroute of check de praktische informatie. Boeken van de reis doe je hier.